TRANSfarm – Onderzoekscentrum van KU Leuven

TRANSfarm - Bierbeek
Voeg afbeelding met dit formaat toe

Wat is TRANSfarm?


TRANSfarm is een moderne en duurzame onderzoeksboerderij, een testcentrum van 70 hectare groot, en is onderdeel van KU Leuven. Dankzij de boerderij kunnen onderzoekers van de KU Leuven hun laboratoriumexpertise omzetten in de praktijk en nog betere experimenten uitvoeren. 
TRANSfarm is de uitgebreide opvolger van het Zoötechnisch Centrum van de KU Leuven waar sinds 1926 dierproduct onderzoek wordt gedaan. 

De bioboerderij bevat onder andere:

 • 8 units voor dieronderzoek voor biomedische onderzoek.
 • Een piloothal, die ruimte biedt aan verschillende soorten onderzoek om hun technologie verder te ontwikkelen. Landbouwgerelateerde research kan er opgeschaald worden, zeg maar als tussenstap van laboratorium naar de praktijk.

De focus ligt op duurzame, circulaire innovaties in de bio-economie en biomedische onderzoek.

Jij zal ons vooral ondersteunen op het Veglé project.
--> Er moet een nieuwe, aparte website worden opgezet
--> Een QR systeem uitwerken voor de ingrediëntenlijst
--> Smaaktesten organiseren bij het brede publiek + klanttevredenheid meten

Daarnaast kan je ook meewerken aan de algemene communicatie en marketing van TRANSfarm en de dierenproeven. 


Wat kan jij er leren?


 • Marketing Planning & Creatie

  Maak voor het Veglé project een contentstrategie om onze doelgroep te bereiken met de juiste boodschap. Voor de content creatie krijg je veel vrijheid. Je schrijft overtuigende teksten, maakt blogposts, etc. Maar we zijn ook op zoek naar een creatieve student, die leuk beeldmateriaal kan creëren.

 • Online Adverteren

  LinkedIn is een belangrijk kanaal voor ons. We zijn al vrij actief, maar dat kan zeker nog beter. Jij bedenkt/zoekt/schrijft interessante content en volgt op wat werkt bij onze doelgroep(en). Het doel is om onze visibiliteit te verhogen én om klanten aan te trekken. We werken momenteel enkel met organische content.

 • SEO

  Voor het Veglé project moet een nieuwe website worden opgezet. SEO is hierbij belangrijk. Op de belangrijkste trefwoorden moeten we organisch goed scoren.

 • SEA

  Adverteren doen we momenteel niet. Maar wie weet kan jij ons overtuigen van de meerwaarde.

 • Customer Experience Strategie

  Kritisch nadenken over de aangeboden klantervaring. Zowel voor de bezoekers van TRANSfarm als de bedrijven die een dierenproef besteld hebben bij ons. Kan jij enkele suggesties doen om hun klantervaring te verbeteren. Jij zal ook instaan om de klanten tevredenheid te meten. (Vb vragenlijst opstellen, interviews afnemen,…)

 • Analyse, Evaluatie en Continue Verbetering

  Een nieuwsbrief en LinkedIn-posts… dit willen we ook koppelen aan concrete resultaten. Brainstorm mee over de beste KPI’s en hoe we die opvolgen. Google Analytics is key voor opvolging van onze site. Tot slot willen we een efficiënt Google Data Studio-dashboard om alles in een oogopzicht te zien.

 • Email Marketing

  Voor de dierenproeven sturen we al regelmatig emails uit (Flexmail). We hopen dat jij onze campagnes naar een hoger niveau kan brengen. Voor onze 3de pijler Veglé, mag jij ook een email marketing plan opstellen.

Wie zoekt TRANSfarm


We zijn een klein team, dus we komen vaak handen tekort. We zijn daarom op zoek naar iemand die proactief is en die het leuk vindt om bepaalde projecten naar zich toe te trekken en daarmee zelfstandig aan de slag gaat. Geen netjes uitgestippeld parcours, maar iemand die zelf mee aan het roer staat van zijn/haar traject!

We zoeken iemand die graag boeiende content maakt! Schrijven van teksten, maken van filmpjes/reels, beeldbewerking, ...

Ben je geïnteresseerd in duurzaamheid of biomedisch onderzoek, dan is dat mooi meegenomen.

Interesse in dit duaal traject, maar nog niet ingeschreven? Ontdek dan meer over de volgende stappen of schrijf je meteen in voor de postgraduaat!

Vragen?

Stel ze aan Rita, Operational Manager bij TRANSfarm. Best via email bereikbaar.


Rita De Donder x TRANSfarm

Rita De Donder


Concreet

1 Student

Bijzondereweg 12, 3360 Bierbeek

Science

Deel deze pagina