WWF: NON-PROFIT

WWF

Wie is WWF?


WWF staat voor ‘World Wide Fund for Nature’ of het Wereld Natuur Fonds. Als één van de grootste natuurbehoudsorganisatie ter wereld reiken we oplossingen aan om de natuur te beschermen en te herstellen. Dat doen we door het realiseren van projecten in binnen- en buitenland.

Op het kantoor van WWF-België in Brussel werken we met ongeveer 60 medewerkers, in een internationale context. Het Youth team is een jong en creatief team van 7 en spitst zich toe op sensibilisering en educatie voor lagere en middelbare scholen (www.wwf.be/school). Een andere belangrijke (dieren)poot is de WWF-Rangerclub (www.rangerclub.be), een lidmaatschap voor jonge natuurbeschermers tussen 6 en 12 jaar. En… vanaf volgende schooljaar bereiden we ook een werking voor jongeren (13 tot 25 jaar) voor.

Binnen het youth team verzorgen we de uitwerking van de educatieve projecten, de communicatie naar de doelgroep en de (digitale) promotie hiervan. Enthousiast, niet te serieus en steeds klaar voor actie. Zo hebben we het graag! Doorheen het schooljaar is er daarnaast ook de mogelijkheid om het communication team te ondersteunen.

WWF is op zoek naar studenten met een groot hart voor dieren en digitale marketing. Wil je achter de schermen meehelpen om kinderen en jongeren warm te maken voor natuurbescherming? Dan is WWF de werkplaats die je zoekt!

Wat kan jij er leren?


 • Marketing Planning & Creatie

  Het Youth team is een DIY-team en neemt de communicatie en de promotie van de educatieve projecten grotendeels in eigen handen. Digital marketing is voor ons een relatief nieuw terrein. Op enkele vlakken werken we samen met een extern bureau, maar de meeste kleine projecten voeren we zelf uit

 • Online Adverteren

  De Rangerclub telt momenteel 5000 jonge natuurbeschermers. We willen onze club graag laten groeien! Je denkt mee en helpt bij de uitvoering van recruiteringscampagnes en hoe we nieuwe leden kunnen bereiken. Daarnaast geef je ondersteuning in de digitale promotie van de educatieve pakketten voor leerkrachten.

 • SEO

  Vorig jaar lanceerden we de website klimaatbrigade.be. Je analyseert via welke keywords we deze website een betere positionering kunnen geven. Bekijk hier de website: www.klimaatbrigade.be

 • Customer Experience Strategie

  Een belangrijk deel van de inkomsten van WWF bestaat uit giften van donateurs. Je kan ook een bedreigde diersoort virtueel adopteren. Binnen je leertraject maak je een analyse van de loyalty flow van de bestaande producten en geef je aanbevelingen voor verbetering. (communication team)

 • SEA

  Hier heb je carte blanche! Hoe kunnen we SEA inzetten om een groter bereik te hebben? Je doet een voorstel en voert enkele eerste tests uit.

 • Analyse, Evaluatie en Continue Verbetering

  Jouw input is welkom. Hoe kunnen we de flow van het lidmaatschap van de Rangerclub beter afstellen op onze leden en onze communicatie (offline + online) verbeteren?

 • Email Marketing

  Je beheert het instagram account van de WWF-Rangerclub en helpt mee met het creeën van posts op de andere kanalen. We luisteren graag naar jouw suggesties om ons bereik op de andere kanalen te laten groeien. Als student kan je ook een belangrijke bijdrage leveren aan de uitwerking van onze strategie rond jongeren (13 tot 25 jaar) en op welke manier we onze communicatie naar deze nieuwe doelgroep best vormgeven.

 • Content Writing

  Als deel van het team help je ook mee met het schrijven van teksten, zoeken naar afbeeldingen voor o.a. het magazine en de website. Eventueel is er ook de mogelijkheid om mee te gaan op activiteiten van de Rangerclub. Of als jobstudent mee te helpen met de promotie van de Rangerclub op events en stands.

Wie zoekt WWF


 • Een student met een hart voor de natuur en voor kinderen en jongeren
 • In het team wordt zowel Frans als Nederlands gesproken. Een goed begrip van Frans en Engels  is een meerwaarde.

Interesse in dit duaal traject, maar nog niet ingeschreven? Ontdek dan meer over de volgende stappen of schrijf je meteen in voor de postgraduaat!

Vragen?

Stel ze aan Anka, mentor bij WWF of contacteer alumni Helena en Nina


Anka Stenten - WWF

Anka Stenten


Niel Jaspers x Ask Waldo x duaal digitaal

Nina De Cillis

Helena Berben - WWF

Helena Berben

Concreet

2 studenten

Aantal plaatsen vrij: 2

Emile Jacqmainlaan
90, 1000 Brussel

Non-profit

Deel deze pagina