NMBS: Employer branding team

Voeg afbeelding met dit formaat toe

Wie is NMBS?


NMBS wil deel uitmaken van het leven van alle reizigers. Met stations waar je kan winkelen en flexibel werken. Met treinen waarmee je geliefden ontmoet en nieuwe bestemmingen ontdekt. En terwijl je reist, bouw je mee aan een groenere toekomst. Daar
wil je toch aan meewerken, niet?

Dat is het antwoord op de vraag ‘Waarom werken bij NMBS?’. NMBS is elk jaar op zoek naar meer dan 1000 nieuwe collega’s om mee te bouwen aan een duurzame mobiliteit. Voor de meer gekende jobs zoals treinbestuurder en treinbegeleider. Maar zeker ook achter de schermen: collega’s in corporate functies zoals aankoop, maar ook ingenieurs, architecten en techniekers. Een hele uitdaging als je weet dat elk bedrijf diezelfde profielen zoekt. En daarom hebben we bij NMBS een Employer Branding Team, een team op de grens van HR, communicatie en marketing dat zorgt voor een sterk werkgeversmerk voor NMBS.

Hoe overtuigen we kandidaten? We bepalen eerst een EVP (Employee Value Proposition) en specifieke boodschappen per doelgroep. Daarna bekijken we samen met ons media- en communicatiebureau hoe we hen best bereiken. Maar we maken ook content voor social media en onze website nmbs.be/jobs, organiseren wedstrijden, gaan naar jobbeurzen, werken met jobboards, doen SEA-campagnes en nog zoveel meer.

 

Image
Image

Wat kan jij er leren?


 • Marketing Planning & Creatie

  Samen met de business bepalen we de prioriteiten voor onze doelgroepen. Daarna gaan we aan de slag: we werken een marketingplan uit samen met ons communicatie- en mediabureau, creƫren al het materiaal en sturen bij tijdens campagnes. Als stagiair kan je mee helpen in alle aspecten van het marketing proces.

 • Online Adverteren

  Online kanalen zijn onmisbaar binnen onze marketing plannen. Samen met het mediabureau, bepaal je welke kanalen en boodschappen best werken voor onze doelgroepen.

 • SEO

  Wordt onze jobsite gevonden als kandidaten zoeken via zoekmachines zoals Google? Google is een van de belangrijkste online kanalen. Als stagiair kan jij de analyse maken en bijsturen waar nodig.

 • Customer Experience Strategie

  Vorig jaar lanceerden we een gloednieuwe jobsite. De focus lag op een ideale customer experience. Dit jaar moeten we niet van nul beginnen, maar kan je wel een analyse doen en aanbevelingen om die experience op de jobsite nog beter te maken.

 • SEA

  Samen met experten van het Marketing & Sales- team, bepalen we de strategie voor search engine advertisement.

 • Analyse, Evaluatie en Continue Verbetering

  Marketing en online adverteren is ook continu evalueren en bijsturen. We werken met tools zoals Google Analytics en hebben ook een specifieke HR Analytics tool om onze traffic en campagnes te evalueren. Voor onze jobsite werken we ook met Hotjar.

Wie zoekt NMBS?


We zijn op zoek naar een stagiair die mee wil helpen aan deze uitdaging. Waarom kiezen voor een stage in het Employer Branding Team?

 • We zijn een klein team (9 collega’s) met een grote impact, elk vanuit een eigen specialiteit (denk maar aan eventorganisatie, jongerenbeleid, rekruteringsstrategie en - campagnes, digital, copy, …).
 • Je kan op korte termijn heel wat leren: van schrijven voor websites of social media, tot het opzetten en rapporteren van campagnes.
 • NMBS is een groot bedrijf met heel wat inhouse experten. Wil je meer weten over een topic, maar zit die kennis niet in ons team? Dan kunnen we je in contact brengen met experten binnen een ander team van NMBS.
 • Je krijgt bij ons de ruimte en verantwoordelijkheid om zelf dingen voor te stellen en uit te werken.
 • We bekijken ook samen met jou wat je het beste ligt. De stage zal vrijwel zeker een deel copy bevatten (zowel voor marketing als meer jobsite gerelateerd), dus graag schrijven en kennis van het Frans zijn zeker een plus.
 • Woon je niet in Brussel? Geen probleem. Je krijgt van ons een Unlimited abonnement om met de trein naar de werkplek, vlak bij het station Brussel-Zuid, te komen. Ook op andere dagen kan je gebruik maken van dit abonnement om uitstappen te doen met de trein van/naar om het even welk Belgisch station.
 • Op het einde van de stage krijg je ook nog een cadeau.
 • Thuiswerk is mogelijk. We komen gemiddeld 2 dagen per week naar kantoor.

Benieuwd naar onze werkplek? Neem dan al eens een kijkje via de 360°tour !

Interesse in dit duaal traject, maar nog niet ingeschreven? Ontdek dan meer over de volgende stappen of schrijf je meteen in voor de postgraduaat!

Vragen?

Stel ze aan Arnaud Gielen, Employer branding bij NMBS.


Arnaud Gielen


Concreet

1 student

Hallepoortlaan 40, 1060 Brussel

Openbaar vervoer

Deel deze pagina