De Cursist: online kennisplatform, inclusief uitgebreide videocursussen over klei en keramiek

De Cursist
Voeg afbeelding met dit formaat toe

Wie is de Cursist?


De Cursist is een groeiend online platform voor alle makers die graag werken met klei en keramiek. Op cursist-courses.com verzamelen we inspirerende artikels, tips, advies en reportages met kunstenaars-keramisten en bieden we uitgebreide online videocursussen aan rond klei en keramiek, gedoceerd door
experts met jarenlange ervaring.

We zijn ambitieus en plannen om in 2024 de website in het Engels te lanceren, op termijn ook in het Frans. Daarnaast willen we de Cursist ook uitbreiden naar andere vormen van maken – leerbewerking, glaskunst, houtbewerking, edelsmeedkunst en dergelijke meer.

De Cursist is een startende, flexibele, groeiende onderneming. Het is in 2020 gestart als ‘zijproject’, maar ondertussen zodanig uitgebouwd en gegroeid dat ik het niet meer alleen kan bolwerken. Daarom ben ik op zoek naar een stagiairs en/of studenten met een passie voor online ondernemen en interesse in en enthousiasme voor digitale marketing. Voeling met en interesse hebben in maken, creëren, met de handen bezig zijn, is een plus.

Als je vlot zelfstandig werkt, houdt van flexibiliteit, uitdaging en afwisseling, graag verantwoordelijkheid krijgt, regelmatig remote werken ziet zitten en nieuwsgierig bent naar hoe een online onderneming uitgebouwd wordt dan is dit de werkplek
voor jou.


Image

Wat kan jij er leren?


 • Marketing Planning & Creatie

  We hebben een uitgewerkte contentstrategie en - planning en doelgroepen en persona’s zijn uitgewerkt. Je kan helpen met het uitschrijven van overtuigende teksten, maken en optimaliseren van digitaal beeldmateriaal (foto’s, visuals en videomateriaal). Content aanmaken, aanpassen en optimaliseren voor de verschillende kanalen zal zeker gevraagd worden. We zijn momenteel aanwezig op Facebook, Instagram en (net gestart) op Pinterest, maar uitbreiding naar YouTube en TikTok staat op de planning. We hopen dat je hierbij kan helpen. Ook willen we graag starten met influencer en affiliate marketing. Je kan helpen met het opzoeken en contacteren van influencers en affiliate mogelijkheden. Ook rapporteren van de resultaten en het documenteren van de gebruikte processen en procedures zal tot het takenpakket horen.

 • Online Adverteren

  Online adverteren doen we momenteel op Facebook en Instagram. In de toekomst breiden we dat uit naar Pinterest (en mogelijks andere kanalen). Je zal hier zeker kunnen helpen met doelgroepbepaling, targeting, zoekwoordonderzoek, schrijven van advertentieteksten, bepalen van de structuur en strategie van campagnes en optimalisatie van het hele proces. We laten ons hiervoor zelf ondersteunen door een freelancer, dus mocht je hier zelf kennis over hebben dan is die van harte welkom.

 • SEO

  We hebben een duidelijke SEO-strategie die op onze website al vrij goed werkt. Extra zoekwoordenonderzoek en onderzoek van concurrentie is zeker welkom. Je kan helpen met het schrijven van SEO-content, optimaliseren van bestaande pagina’s en helpen met het meten en rapporteren van de resultaten. Onze website scoort al vrij goed op SEO-vlak, maar het kan uiteraard nog stukken beter.

 • SEA

  We deden in het verleden al aan Search Engine Advertising, maar dat leverde ons geen schitterende resultaten op. Mocht je hier kennis over hebben die je wil toepassen dan juichen we dat alleen maar toe. We gaan de komende maanden zeker aan de slag met zoekwoordenonderzoek en uitzoeken hoe we beter aan de slag kunnen met SEA, dus daar kan je zeker bij helpen.

 • Customer Experience Strategie

  Kritisch nadenken en reflecteren over de klantervaring, suggesties ter verbetering bedenken, helpen met het meten van klantentevredenheid, testimonials opvragen, interviews opnemen, we staan er allemaal voor open. We hebben een (beperkt) systeem opgezet met een vragenlijst en vraag naar testimonials waar je kan aan meewerken, maar we staan uiteraard open voor je ideeën.

 • Analyse, Evaluatie en Continue Verbetering

  We werken bij de Cursist met een uitgebreide teamspace in Notion voor het bijhouden van taken en vorderingen van de onderneming. We verzamelen er alle gegevens en processen en zullen je vragen om daar ook aan mee te werken. Google Analytics is een belangrijke tool om te meten wat testen en marketingexperimenten opleveren, en ook onze e- mailsoftware ActiveCampaign volgen we het resultaat op van onze marketing- en salesinspanningen. We hopen dat een fris paar ogen hier ook ruimte voor optimalisatie en verbetering zal zien.

 • Email Marketing

  Voor de Cursist is emailmarketing ontzettend belangrijk. Iedere twee weken sturen we een nieuwsbrief uit naar een trouw publiek van ongeveer 9.000 lezers. Je kan helpen met het klaarzetten van die nieuwsbrieven, verzamelen van content en uitwerken van ideeën voor onze communicatie.

 • E-commerce

  De Cursist is in wezen een webshop, met overwegend digitale producten, namelijk online videocursussen. De structuur van de website en webshop ligt ondertussen vast, maar als je suggesties tot verbetering hebt of andere aanbevelingen dan zijn die uiteraard bijzonder welkom.

 • Marketing Automatisatie

  We zijn heel hard bezig met marketingautomatisatie. We willen de promo en verkoop van onze cursussen zoveel mogelijk automatiseren. Er staan al heel wat marketingflows op poten. Als je interesse hebt in het uitwerken van marketingfunnels en -flows en enthousiast wordt van automatisatie, dan is dit de werkplek voor jou. We werken met ActiveCampaign (e-mail, CRM), Wordpress/Woocommerce (website), Demio (webinars) en Zapier (koppelen van verschillende tools). Je zal ingezet worden voor het opzetten van automatische e-mailflows en sequenties, niet alleen voor nieuwsbrieven en mailsequenties, maar ook voor geautomatiseerde online webinars, met verschillende stappen en radartjes die juist moeten lopen.

 • Growth Hacking & Conversie Optimalisatie

  In dezelfde lijn als met marketingautomatisatie zetten we ook heel hard in op growth hacking en willen dit in de toekomst sterk uitbreiden. We verwelkomen een kandidaat die wil meehelpen om duurzame groei te realiseren, die experimenten wil opzetten en wil mee testen wat werkt en wat niet werkt. We plannen om De Cursist bij te schaven, te optimaliseren en hopelijk enorm te schalen, en daar zijn testen en experimenten ontzettend belangrijk voor.

Wie zoekt de Cursist


We zoeken een student/stagiair die niet afgeschrikt is door zelfstandig en remote werken, die graag zijn plan trekt, graag uitzoekt en graag een project helemaal uitwerkt. Uiteraard staan we online of telefonisch in verbinding, maar extra uitleg en/of hulp durven vragen is dus onontbeerlijk. We zoeken iemand met een passie voor online ondernemen, digitale marketing en marketingautomatisatie, en die graag met eigen ogen ziet hoe een digitale onderneming opgestart uitgebouwd en opgeschaald kan worden. Wie zelf interesse heeft om een online onderneming op te starten zal hier veel nuttige kennis opdoen.

De Cursist is een kleine, startende onderneming. Je werkt als rechterhand van de zaakvoerder samen met freelancers en andere studenten. We werken ontzettend flexibel, zowel qua werkuren als locatie, dus je kan voor ons perfect kiezen wanneer en waar je werkt. Daartegenover staat dat we een zekere mate van zelfstandigheid verwachten, aangezien we niet de mankracht hebben voor een continue begeleiding. De Cursist biedt voor studenten een mooie mogelijkheid om inzicht te krijgen in alle aspecten van een online onderneming. Je zal bij ons ontzettend veel verschillende taken mogen en kunnen uitvoeren en aangezien we een kleine onderneming zijn zal je de impact van je werk heel duidelijk zichtbaar zijn.

Studenten met een interesse voor maken/ambachten/handwerk en een losse, vriendelijke schrijfstijl, hebben een streepje voor.

Interesse in dit duaal traject, maar nog niet ingeschreven? Ontdek dan meer over de volgende stappen of schrijf je meteen in voor de postgraduaat!

Vragen?

Stel ze aan Nele, zaakvoerder en mentor bij de Cursist.


Nele Ostyn


Concreet

1 student

Zuidbroek 62 9030 Mariakerke (thuiskantoor)

Start It @KBC Dok Noord 7 9000 Gent (co-workingspace)

Education

Deel deze pagina