Werkgevers en studenten enthousiast over duaal digitaal

Duaaldigitaal.be is een pilootproject voor duaal leren in het hoger onderwijs met steun van het Europees Sociaal Fonds (ESF). Focus ligt op het verwerven en aanleren van digitale competenties. 
Postgraduaatstudenten Digitale marketing aan EHSAL Management School (EMS) en laatstejaars bachelorstudenten van de Karel de Grote Hogeschool (KdG) kunnen komend academiejaar kiezen voor een volwaardig duaal digitaal marketing traject. Werkveld en studenten zijn enthousiast over het initiatief.

Initiatiefnemer en promotor is Raphaël Nolens van We Walk The Talk. Comeos is partner als werkgeversorganisatie.

Theoretische en strategische kennis alleen is niet voldoende om in een snel veranderende context duurzaam te groeien en innoveren. 

Walter Zwiekhorst, opleidingsadviseur Comeos

Walter Zwiekhorst, opleidingsadviseur Comeos: “Er is een enorm gebrek aan hands-on digitale profielen op de arbeidsmarkt.  Theoretische en strategische kennis alleen is niet voldoende om in een snel veranderende context duurzaam te groeien en innoveren.  Je moet kunnen implementeren.  Meer dan 15 van onze leden hebben zich onmiddellijk kandidaat gesteld als leerwerkplek.  Nieuwe digitale mogelijkheden leren en toepassen in hun bedrijfscontext is voor hen de weg vooruit. Die groei- en leercurve wordt nu vaak afgeremd door een gebrek aan digitale talenten.”

Jo Van den Bossche aan het woord in een vergadering bij Comeos

Jo Van den Bossche, Directeur EMS: “Op 26 april was er een eerste infodag waar we de werkplekvariant van het Postgraduaat Digitale marketing en communicatie voorstelden. 22 studenten schreven zich al in, terwijl er voor deze variant maar 30 plaatsen voorzien zijn.  Zaterdag 22 juni is er terug een infodag. Kort nadien zullen we evalueren of we de capaciteit vergroten.”

Annette Höhner, opleidingshoofd KdG: “Bij ons is duaal digitaal volgend jaar een officiële minor in het laatste jaar Marketing. Focus van de studenten ligt nu nog op hun examens, maar ook bij ons enkel positieve reacties.”

Raphael Nolens, promotor duaal digitaal: “Duaal leren inplannen binnen de context van een bachelor opleiding hebben we een een beetje onderschat. De meeste studenten volgen immers een individueel traject. Voor de studenten die een aanvullend postgraduaat volgen verloopt dit vlotter. Voor de HO studenten is er ook geen duaal statuut. Stage overeenkomsten bieden gelukkig een uitweg.  Onze missie is onderwijs en bedrijven digitaal versterken en dichter bij elkaar brengen.  Dit project zal inzicht geven in de juiste randvoorwaarden, moeilijkheden en succesfactoren voor duaal leren van digitale skills.  Alle partners en studenten worden betrokken bij de evaluatie en het formuleren van antwoorden op de onderzoeksvragen. Finaal volgt dan in augustus 2020 een officieel advies voor onze nieuwe regering.”

Raphael Nolens licht duaal digitaal toe aan Comeos leden

Snel wezen!
Studenten die volgend jaar duaal digitaal willen volgen kunnen zich hier nog inschrijven: www.emsbrussel.be