Afstudeertraject Duaal Digitaal gaat van start

Op dinsdag 7 mei was Duaal Digitaal te gast op de infosessie van de Karel de Grote Hogeschool. Tijdens de infosessie kregen de 120-tal tweedejaars studenten Marketing informatie over het volgend academiejaar 2019-2020.

Nieuw afstudeertraject

In het laatste jaar staan de studenten Marketing voor een belangrijke keuze, namelijk de keuze tussen de verschillende afstudeertrajecten. Elk afstudeertraject specialiseert zich in een ander vakgebied o.a. Retail & Business Development, Online Marketing en Startup Marketing. En vanaf volgend academiejaar 2019-2020 komt Duaal Digitaal er als nieuw afstudeertraject bij.

Afstudeertraject pitch

Op het einde van de briefing was het de beurt aan de docenten om hun afstudeertraject voor te stellen. De docenten van Retail & Business Development deelden hun ervaring mee in Retail. Bij Startup Marketing kwam onze eigenste studente Laura Huysmans haar ervaring meedelen over haar Startup Loas die ze kort na het traject heeft opgestart.

Tekort aan digitale talenten

2 Keer raden welk beroep er bij de openstaande vacatures helemaal vanboven komt te staan in de sector marketing? ….. Digital Marketing. Aan de hand van de huidige tendensen binnen Online Marketing probeerde Dieter Vertessen, docent Online Marketing project, duidelijk te maken dat er een grote vraag is naar Digital Marketeers.

Duaal Digitaal, wat is dat nu juist?

Tenslotte was het de beurt aan Raphael Nolens (initiator Duaal Digitaal) om het nieuw afstudeertraject Duaal Digitaal toe te lichten. Een proefproject waar studenten 2 dagen in de week meewerken binnen een bedrijf of kort gezegd: werkplekleren. Het doel is om de studenten via deze manier digitale competenties te laten verwerven die je enkel al doende leert.

Wil jij je digitale skills bijschaven en eveneens werkervaring opdoen? Schrijf je dan snel in! Het duaal digitaal traject is een proefproject wat ook betekent dat er slechts een beperkt aantal plaatsen zullen zijn.

Op volgende infodagen zijn wij ook aanwezig:

  • Zaterdag 22 juni 2019 van 10 tot 14u.
  • Donderdag 5 september 2019 van 17 tot 21u.

Heb je nog vragen omtrent duaal digitaal? Aarzel niet en stuur ons gerust een berichtje