Callebaut Collective: een onconventioneel marketing ecosysteem

Voeg afbeelding met dit formaat toe

Wie is Callebout Collective?


Callebaut Collective helpt bedrijven die voor een verandering staan om vanuit het kluwen aan mogelijkheden en uitdagingen tot strategische business heroriëntatie te komen. Daarbij hebben wij een expliciete visie op marketing als strategische drijfveer.

Wij pleiten voor een fundamentele mensgerichte marketingaanpak die de mens achter de klant, medewerker, maatschappij als uitgangspunt neemt. Marketing is to “ACT HUMAN” en als marketeers evolueren we tot Human Activators. We zijn ervan overtuigd dat een organisatie door meer inzicht in de psychologie van de mens én de maatschappij haar relevantie kan verhogen en haar groei naar de toekomst toe kan versnellen door in te zetten op langdurige relaties. Dit kan door te focussen op de ACT karakteristieken waarover de company van vandaag en morgen dient te beschikken : Agility-savviness, Collaboration-driven en Technology-enabled. 

Digitaal speelt hier logischerwijs een cruciale rol in als enabler. Samen met onze klanten zetten we in op heroriëntatie d.m.v. digitalisering en impact a.d.h.v. digitale marketing - en dit in nauwe samenwerking met de experten in ons ecosysteem.  

De visie van Callebaut Collective werd overigens ook uitgeschreven in het in januari 2021 gepubliceerde ‘Act human’ boek, verkrijgbaar via https://www.lannoo.be/nl/act-human.Image

Wat kan jij er leren?


 • Marketing Planning & Creatie

  Vanuit een strategische, overkoepelende ondersteuning, assisteert Callebaut Collective klanten door een heldere, gegronde go-to-market strategie uit te schrijven. Digitaal / digitale marketing is hierbij een (cruciale) enabler maar geen doel op zich. Hoewel digitale marketing de focus van ons bedrijf vormt, beperken we ons hiertoe niet en schrijven we geïntegreerde strategieën vanuit een holistische aanpak waarbij (digitale) marketing het vertrekpunt is. Een go-to-market strategie brengt in kaart welke enablers onze klant op welke manier moet inzetten om diens (potentiële) klanten te bereiken en het bedrijf, merk of oplossing maximaal te vermarkten. Dit omvat enerzijds een heldere kanalenaanpak (waar we (potentiële) klanten bereiken) anderzijds een doordachte marketingstrategie (hoe het merk in de markt zal gezet worden). Een doelgericht tactisch plan maakt de strategie vervolgens concreet: de selectie aan juiste middelen en kanalen binnen de marketingmix geeft de richting aan binnen het kluwen van het alomtegenwoordige ‘digital’. I.s.m. onze consultants zal jij hier toe bijdragen.

 • Customer Experience Strategie

  Bij Callebaut Collective zetten we sterk in op een customer/human-centric focus en streven we naar een omnichannel customer experience. Dit doen we a.d.h.v. gegronde analyses waarbij we gebruik maken van tools als customer personae en customer journey mapping. Deze analyses, het gebruik maken van de tools en opstellen van aanbevelingen, kan door jou verricht worden i.s.m. onze consultants.

 • Online adverteren, SEA, SEO, Email marketing, Marketing automation, Growth hacking & conversie optimalisatie

  De uitrol van de strategie gebeurt doorgaans in nauwe samenwerking met de experten in het Callebaut Collective ecosysteem. Jouw rol hierbij bestaat voornamelijk in het mee coördineren en opvolgen, op basis van heldere briefings incl. duidelijk geformuleerde doelstellingen. We verwachten hier een kritisch analytisch inzicht, strategische aanbevelingen, een creatieve pen en een hands-on attitude.

 • Analyse, Evaluatie en Continue Verbetering

  Elke strategie vertrekt vanuit gefundeerde analyses én moet continu geëvalueerd en bijgestuurd worden op basis van inzichten. Hierbij gaan we de klant ondersteunen bij de uitrol van de opgestelde strategie waarbij we de strategische pet ophouden door erover te waken dat nieuwe marketing initiatieven gealigneerd zijn met de ontwikkelde strategie. Hiervoor worden op maandelijkse basis optimalisatie-meetings opgezet met de klant en (third party) digital agency partners. De door het digitaal agency gerapporteerde cijfers gaan we zelf ook nader analyseren en challengen en op basis daarvan verder richting geven aan het digitaal agency. Jij kan hier concreet toe bijdragen door analyses door te voeren en aanbevelingen te doen i.s.m. onze consultants.

 • Omnichannel Retail

  Bij Callebaut Collective geloven we sterk in een omnichannel aanpak. Deze gaan we bepalen voor klanten om zo een optimale go-to-market strategie uit te schrijven. Onderdeel hiervan is doorgaans een specifieke focus op e-commerce (platformen). I.s.m. onze consultants help jij mee met het uitschrijven van een omnichannel approach alsook het verzamelen van best practises ter ondersteuning.

Wie zoekt Callebout Collective?


Wij zijn op zoek naar een ambitieuze enthousiasteling om het Callebaut Collective team te versterken en ondersteunen. Ben jij een analytisch en kritisch persoon? Hou je ervan om in projecten te duiken, analyses te maken en aanbeveling te doen? Ben je gebeten door digitale marketing? It’s a match! Lees vooral verder naar wat we in jou zoeken.

Als digital native ben je geboeid door digitale strategieën. Je bent dan ook gedreven om steeds van de digitale evoluties, opportuniteiten en valkuilen op de hoogte te zijn. Jij kent alle finesses en begrijpt écht hoe digitale mechanismen werken.

Overigens:

 • Spreek en schrijf je vloeiend Nederlands en Engels, Frans is een meerwaarde
 • Ben je gedreven om tot scherpe analyses te komen en opportuniteiten te identificeren
 • Word je geprikkeld door innovaties in het digitale landschap en hou je steeds een kijk op nieuwigheden

Interesse in dit duaal traject, maar nog niet ingeschreven? Ontdek dan meer over de volgende stappen of schrijf je meteen in voor de postgraduaat!

Vragen?

Stel ze aan Sarah, founding partner bij Callebout Collective


Sarah Steenhaut


Concreet

1 student

Aantal plaatsen vrij: 1

J.B.Callebautstraat 27a, 1790 Affligem

Consulting

Deel deze pagina