Ergotrics: “Inflatables for health”

Ergotics team
Ergotrics - duaal digitaal

Wie is Ergotrics?


Dr Paul Depauw is bezieler en uitvinder van Ergotrics. Als neurochirurg ergerde hij zich aan de inefficiënte manier om patiënten onder narcose (vaak boven de 100kg) op de operatietafel te tillen. Zijn idee was om perslucht ipv manuele arbeid te gebruiken en daarmee bracht hij optimale en meer hygiënische zorg voor patiënten met verbeterde werkomstandigheden voor zijn team.  

Ergotrics ontwikkelt en produceert "Inflatables for Healthcare" om patiënten op een eenvoudige, veilige en ergonomische manier beter te positioneren. Onze eerste innovaties worden gebruikt voor operaties in buikligging (bvb neurochirurgie) en voor beademing in buikligging op intensive care units (bvb corona patiënten). 

Iedereen die in een ziekenhuis werkt, herkent het ergonomische en medische probleem om patiënten optimaal te positioneren. Na 80% van onze product introductie worden we gevraagd voor een demo. Onze lancering kreeg persaandacht van meer dan 50 nationale en regionale media. Het was een wereldprimeur in Juli 2019 maar nu zijn reeds meer dan 2000 patiënten op luchtkussens gepositioneerd in meer dan 15 verschillende landen.

Maar hoe krijgen we onze oplossing onder de aandacht van 3.2 miljoen verpleegkundigen? Dat wordt jouw uitdaging bij Ergotrics!

Wat kan je er leren?


 • Marketing Planning en Creatie

  Hoe krijg je een nieuwe medische oplossing tot een wereldwijde bekendheid? Aan de hand van de analyse van enkele succesvoorbeelden maak jij voor ons een gefaseerd plan van aanpak. Er is al een eerste content plan per doelgroep, korte videos en Unique Selling Point waarmee je verder aan de slag kan. Daarna ga je concreet aan het werk om de Instagram, facebook en linkedIn pagina nieuw leven in te blazen. Er is ook aandacht voor “traditionele” marketing: een brochure ontwerpen en verbeteren.

 • SEA

  We hebben jouw hulp nodig voor het maken van posts en Ads in LinkedIn en Facebook en het optimaliseren van de online campagne bij onze specifieke doelgroepen. Breng jij onze chatbot weer tot leven?

 • Analyse, Evaluatie en Continue Verbetering

  Hoe meten we de impact van onze digitale marketing? Je maakt een dashboard waarbij de resultaten per kanaal dagelijks zichtbaar worden

 • Marketing Automatisatie

  Kan jij overweg met sales navigator? Dan mag je ons sales team helpen aan effectieve leads en introducties.

 • Email Marketing

  Ergotrics moet regelmatig via mails en nieuwsbrieven onze investeerders, believers en potentiële klanten op de hoogte brengen van nieuwe ontwikkelingen en features. Het opzetten en beheer van deze templates in Flexmail en de invulling hiervan zit mee in jouw leertraject.

 • SEO

  Ergotrics is een start-up met een compleet nieuwe technologie. Onze product- en firmanaam moet opkomen als verpleegkundigen in google search op zoek gaan naar hulp om te positioneren. Onze naam moet verbonden worden aan alle searches naar hygiënisch en ergonomisch werken in de zorg. Welke key words zijn belangrijk voor ons?

 • Customer Experience Strategie

  Momenteel duurt het 6-9 maanden tussen een succesvolle demo en een aankoop. Hoe kunnen we dit versnellen met slimme digitale marketing in elke stap van het verkoopproces en goed contact met onze klant na verkoop? Help ons ook om een community te bouwen van believers die van elkaar leren en promotors worden.

Wie zoekt Ergotrics?


 • Je bent iemand met een start-up mentaliteit (ambitieus denken en hands-on).
 • Je kan zelfstandig werken en durft initiatief nemen.
 • Je kan internationaal werken.
 • Kennis van het Engels en Nederlands is noodzakelijk. Pluspunt is de kennis van een andere Europese taal (Spaans, Italiaans, Frans of Duits).
 • Je hebt een passie voor digitale en “traditionele” marketing.
 • Je deelt onze ambitie om de zorgsector te helpen.

Interesse in dit duaal traject, maar nog niet ingeschreven? Ontdek dan meer over de volgende stappen of schrijf je meteen in voor de postgraduaat!

Wie zoekt de Munt?


Image

Vragen?

Stel ze aan Inge, CEO bij Ergotrics


Inge Bruynooghe - Ergotrics

Inge Bruynooghe


Of stel je vraag aan Jasmijn, die haar traject in 2023-2024 aflegde bij Ergotrics.

Jasmijn Van Sprengel - Ergotrics

Jasmijn Van Sprengel


Of vraag het aan alumna Eefje, die 3 jaar geleden aan de slag ging bij Ergotrics.

Eefje Brosens - Ergotrics

Eefje Brosens


Concreet


1 student

Aantal plaatsen beschikbaar: 1

Slachthuisstraat 120 B 8, 2300 Turnhout

Medische Sector

Deel deze pagina