Lecot – De vakhandel voor elke bouwprofessional

Lecot

Wie is Lecot?


Lecot is de vakhandel voor elke bouwprofessional. We zijn een groothandel gebaseerd in Heule (Kortrijk) met 77 vestigingen over gans België. Bij Lecot vindt de professionele vakman al zijn materiaal om zijn projecten te realiseren. We bieden meer dan 10 productcategorieën aan waaronder machines, gereedschappen, ijzerwaren, beschermingskledij, bevestigingen, … Maar daarnaast bieden we ook steeds meer diensten aan aan onze klanten. De vakman kan bij ons terecht in één van onze vestigingen, via vertegenwoordigers of ook meer en meer via e-commerce op lecot.be of lecot.shop. We hebben een heel divers klantenportefeuille in verschillende sectoren (schrijnwerkers, aannemers, raamproductenten, elektrieker, …) en zeer variërend qua grootte. Daardoor maken we meer en meer op maat content voor onze klanten met een focus op digitale communicaties.

Van een klein ijzerwarenwinkeltje in Heule en Maaseik tot de grootste nationale speler in ijzerwaren, bevestigingen, bouwbeslag, gereedschappen en persoonlijke beschermingsmiddelen. Lecot bestaat meer dan 130 jaar, met reeds een vierde generatie medewerkers en klanten.

Als familiale onderneming zweert Lecot bij duurzame relaties en hechten we de hoogste waarde aan betrouwbaarheid. We houden van heldere afspraken. We zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen. We verlangen kwaliteit van onze medewerkers en onze leveranciers, en doen al het mogelijke om onze belofte te houden. Lecot wil de sterke schakel zijn voor al wie actief is in de bouwindustrie.

Op Lecot kan je bouwen.

Wat kan jij er leren?


 • Marketing Planning & Creatie

  Content creëren voor onze diverse doelgroepen. Je krijgt je eigen topics en events die je op maat van de klant uitwerkt op de (online) kanalen van Lecot. Zo kan je bijvoorbeeld een seizoensthema invullen met producten, diensten, tips, trends, … die relevant zijn voor schrijnwerkers en dat via een dedictated nieuwsbrief en social media ads richten naar die doelgroep

 • Online Adverteren

  Al je campagnes mag je gericht adverteren op Facebook, Linkedin en via Google en ze proberen optimaliseren

 • SEO

  Onze website lecot.be kan veel optimalisatie gebruiken enerzijds en bij het maken van nieuwe content, dient die ook SEO gewijs goed uitgewerkt worden op die site.

 • Customer Experience Strategie

  Zowel op winkelniveau als op algemeen niveau gaan we bij Lecot aan de slag met NPS en CSAT gegevens, hier kan je zeker mee in evalueren en optimalisren

 • Omnichannel Retail

  Elke campagne die we voeren, wordt toegepast op alle kanalen van Lecot: intern, extern, owned en paid, online en offline. Je kan je volledig 360° uitleven met onze content.

 • SEA

  Nieuwe campagnes kunnen ook met SEA ondersteund worden zodat we nog beter de specifieke doelgroep bereiken

 • Analyse, Evaluatie en Continue Verbetering

  Samen met je collega’s marketing kan je iedere campagne, social post of advertentie evalueren en benchmarken en hoe bespreken we deze in de toekomst kunnen verbeteren. Dit is een proces van telkens weer bijleren.

 • Email Marketing

  We hebben maandelijkse nieuwsbrieven naar al onze abbonnees, promo nieuwsbrieven en ook dedicated thema nieuwsbrieven waar we graag testing en optimalisatie willen opzetten. Daarnaast kan je ook aan de slag met RFM communicaties op basis van de ruime hoeveelheid aanwezige klantendata.

 • E-commerce

  Zopas is Lecot.shop opgestart op het Shopware platform wat je toelaat om veel te leren van de setup en verdere uitgroei op vlak van UX, SEO, …

Wie zoekt Lecot?


We zijn op zoek naar een teamplayer.
Iemand die communicatief sterk is en een vlotte pen heeft. 
Affiniteit met de sector is een plus. 
Gezien we ook winkels in Wallonië hebben, is Frans belangrijk. 

Interesse in dit duaal traject, maar nog niet ingeschreven? Ontdek dan meer over de volgende stappen of schrijf je meteen in voor de postgraduaat!

Vragen?

Stel ze aan Laura Pille, senior marketeer en mentor bij Lecot.


Kristof De Nayer


Laura Pille


Concreet

1 student

Vier Linden 9 8501 Heule (Kortrijk)

Bouw

Deel deze pagina