WWF: NON-PROFIT

WWF

Wie is WWF?


Sinds de oprichting in 1966 is WWF-België één van de belangrijkste natuurbeschermingsorganisaties in ons land. Als lid van het wereldwijde WWF-netwerk nemen we deel aan grote nationale en internationale projecten om de natuur te beschermen en te zorgen voor een duurzame toekomst voor de generaties na ons. Lees hier meer over WWF-België.

Op het kantoor van WWF-België in Brussel werken we met ongeveer 60 medewerkers, in een internationale context.

 • Het Youth team is een jong en creatief team van 7 en spitst zich toe op sensibilisering en educatie voor lagere en middelbare scholen (www.wwf.be/school).
 • Een andere belangrijke (dieren)poot is de WWF-Rangerclub (www.rangerclub.be), een lidmaatschap voor jonge natuurbeschermers tussen 6 en 14 jaar.
 • En… sinds 2021, hebben we ook een programma voor jongeren (15 tot 25 jaar) die in actie komen voor de planeet (https://wwf.be/nl/youth-jongeren).

Binnen het youth team verzorgen we de communicatie naar onze doelgroepen en de (digitale) promotie van onze educatieve materialen, activiteiten voor kinderen en programma's voor jongeren. Enthousiast, niet te serieus en steeds klaar voor actie. Zo hebben we het graag!WWF

Wat kan jij er leren?


 • Marketing Planning & Creatie

  Het Youth team is een DIY-team en neemt de communicatie en de promotie van de projecten grotendeels in eigen handen. Digital marketing is voor ons een relatief nieuw terrein. Op enkele vlakken werken we samen met een extern bureau, maar de meeste kleine projecten voeren we zelf uit. We hebben twee Instagram-accounts, een Facebook-pagina en een WWF Tiktok-account, dat ondertussen meer dan 20.000 followers heeft! Je zal dus voor een groot deel helpen met visuals en video's te creëren!

 • Online Adverteren

  De Rangerclub telt momenteel 5,500 jonge natuurbeschermers. We willen onze club graag laten groeien! Je denkt mee en helpt bij de uitvoering van recruiteringscampagnes en hoe we nieuwe leden kunnen bereiken. Daarnaast geef je ondersteuning in de digitale promotie van de educatieve pakketten voor leerkrachten en werk je mee aan een strategie om onze eigen communicatie kanalen te starten en doen groeien.

 • Content Writing

  Als deel van het team help je ook mee met het schrijven van teksten, zoeken naar afbeeldingen voor o.a. het magazine en de website. Eventueel is er ook de mogelijkheid om mee te gaan op activiteiten van de Rangerclub en het Youth team.

 • SEA

  Hier heb je carte blanche! Hoe kunnen we SEA inzetten om een groter bereik te hebben? Je doet een voorstel en voert enkele eerste tests uit.

 • Analyse, Evaluatie en Continue Verbetering

  Jouw input is welkom. Hoe kunnen we de flow van het lidmaatschap van de Rangerclub beter afstellen op onze leden en onze communicatie (offline + online) verbeteren? Analyseer en evalueer eveneens de Educatie en Youth pijlers alsook de andere WWF kantoren qua content.

 • Email Marketing

  We luisteren graag naar jouw suggesties om ons bereik op onze kanalen te laten groeien. Als student kan je ook een belangrijke bijdrage leveren aan de uitwerking van onze strategie rond jongeren (15 tot 25 jaar) en op welke manier we onze communicatie naar deze nieuwe doelgroep best vormgeven.

Wie zoekt WWF


 • Je hebt een hart voor de natuur en voor kinderen en jongeren.
 • Je bent een creatieve duizendpoot.
 • We zijn op zoek naar iemand met Nederlands als moedertaal! In het team wordt zowel Frans als Nederlands gesproken, maar een Nederlandstalige student zou echt een meerwaarde zijn voor ons team. Dus een goed begrip van Frans en Engels is zeker een meerwaarde.

Interesse in dit duaal traject, maar nog niet ingeschreven? Ontdek dan meer over de volgende stappen of schrijf je meteen in voor het postgraduaat!

Vragen?

Stel ze aan Delphine, Director Youth Programs bij WWF
of aan Laure, Youth Communication Officer at WWF-Belgium. 
Je kan ook altijd je oor te luisteren leggen bij één van de alumni die er stage liep.


Delphine Delire - WWF

Delphine Delire


Laure Raimondi - WWF

Laure Raimondi


Jasmien Houtevels x WWF

Jasmien Houtevels

Claire Vanderbecken x WWF

Claire Vanderbecken

Kay Bogaert - WWF

Kay Bogaert

Niel Jaspers x Ask Waldo x duaal digitaal

Nina De Cillis

Helena Berben - WWF

Helena Berben

Juliette de Bellefroid - WWF

Juliette de Bellefroid

Concreet

1 student

Aantal beschikbare plaatsen: 1

Emile Jacqmainlaan 90, 1000 Brussel

Non-profit

Deel deze pagina