Elke dag is Internationale Vrouwendag!

Het thema van de Internationale Vrouwendag 2021 is #ChooseToChallenge. Ook bij duaal digitaal gaan we de uitdaging aan. Zo willen we de volgende 5 vrouwen en enkele van hun realisaties extra in de verf zetten. De uitvindingen of ontdekkingen van deze vrouwen liggen aan de basis van enkele tools die voor ons digitale marketeers onmisbaar zijn!

Karen Spärck Jones: Pionier in de informatica


Dankzij Karen Spärck Jones' ontwikkeling van de "Inverse Document Frequency" (IDF) is het vandaag mogelijk om het belang van een woord in een document te evalueren.

De theorie achter zoekmachines zoals Google is gebaseerd op Jones' ontdekking. De IDF-factor wordt gebruikt om de relevantie van een document te bepalen bij een zoekopdracht.

Karen Spärck Jones was een Britse pionier in de informatica en computerwetenschappen. En kreeg o.a. de veelgeprezen Lovelace Medal in 2007.

Image
Bron: Computer Laboratory/University of Cambridge - via nytimes.com
Image

Bron: forbes.com

Hedy Lamarr: Uitvindster én actrice


Hedy Lamarr was een uitvindster en filmactrice. In 1942 kreeg ze een octrooi voor haar "Secret Communication System". Hedy Lamarr ontwierp het systeem met de hulp van de componist George Antheil.

Dit systeem van radioverbindingen diende om radiogeleide torpedo's uit koers te brengen tijdens de oorlog. Deze verbindingen werkten op basis van willekeurig gekozen frequenties binnen een vastgelegde frequentiebreedte. We spreken vandaag van verspringende frequenties.

Uiteindelijk was haar ontdekking de inspiratie voor Wi-Fi-, GPS- en Bluetoothtechnologie.

Pamela Vaughan: Hubspots conversiespecialist


Pamela Vaughan runt de HubSpot Blog en is marketing manager van HubSpots webstrategieteam. Binnen het team focust ze zich vooral op conversie-optimalisatie en -copywriting voor de website.

Een van Vaughans grootste bijdrage is haar introductie van het concept historische content optimalisatie. Dankzij haar theorie namen het organisch zoekverkeer en de leads naar de HubSpotblog toe met meer dan 200%.

Image
Bron: blog.hubspot.com
Image

Bron: businessinsider.com

Mary Meeker: Queen of the internet


Mary Meeker is durfkapitalist en voormalig technologisch investeringsbankier. Om creatieve technologische ondernemers te ondersteunen richtte ze BOND op. Een investeringsfirma waar ze nog steeds als algemeen partner actief is.

Sinds 1998 Brengt ze jaarlijks haar fel geanticipeerde Internet Trends Report uit. Daarin doet ze haar tech- en webvoorspellingen voor het komende jaar.

Dit jaar schreef ze ook een speciale editie met de gevolgen van het covid-19-virus.

Melanie Pirkins: CEO én oprichtster van Canva


Melanie Perkins is een Australische tech entrepreneur. In 2013 richtte ze Canva op, samen met Cliff Obrecht en Cameron Adams. Sindsdien is ze de chief executive officer van het populaire ontwerpplatform.

Ze is een van de jongste vrouwelijke CEO's van een tech start-up met een waarde van meer dan $ 1 miljard. In 2020 was Perkins de op twee na rijkste vrouw van Australië.

Image
Bron: Jayson Arquiza - via fortune.com

Deze vrouwen leveren dagelijks een grote bijdrage. Niet alleen binnen de digitale marketing sector, maar ook ver daarbuiten. Wij zetten nu deze 5 vrouwen in de kijker. Er zijn echter ontelbaar veel andere dames die erkenning verdienen voor hun ontdekkingen en realisaties.

8 maart vieren is een goed begin, maar laten we niet vergeten om elke andere dag van het jaar op te komen voor de rechten van de vrouw wereldwijd.

Happy International Women's day!