Online & social media advertising in januari? Easy!

Januari betekent in België o.a. de start van de solden en het Brussels autosalon. Bovendien vindt het autosalon volledig virtueel plaats. Deze maand is dus een drukke advertentieperiode. Organisaties lanceren extra online campagnes om de solden te promoten. En autodealers plaatsen online advertenties om de saloncondities te verspreiden.

De CPC stijgt. En in het huidige klimaat is de uitkomst van online campagnes moeilijker te voorspellen. Een gevolg van de snelle veranderingen in het digitale marketinglandschap, die te linken zijn aan de effecten van het coronavirus. Zo doen steeds meer organisaties aan online en social media advertising. De concurrentie neemt toe.

Hoe creëer je dan succesvolle online advertenties?


Image
Twee voorbeelden van Joyce voor de online campagnes voor de solden bij RectoVerso Sports

Geef je kortingen en promoties een extra boost met online advertenties nu het solden zijn. Ga aan de slag in Facebook Ads of Google Ads en maak specifieke banners en advertenties.


Volg je doelgroep van dichtbij. Is het nodig om je doelpubliek uit te breiden of juist in te perken? Welke strategie pas je toe? Kies je voor een remarketing doelgroep? Maak dan een custom audience en creëer een gedetailleerde doelgroep.
Image
Onze audience heeft o.a. 11 keer meer de neiging om een reis te boeken naar Hong Kong.

Image
Alternatieve platformen die voor jou relevant kunnen zijn: TikTok For Business - Pinterest Business - LinkedIn Advertising

Kijk op welke socialemediakanalen je doelgroep actief is. En zet in op de relevante platformen voor jouw organisatie.


Gebruik Google Trends en analyseer welke zoekwoorden jou de meeste vertoningen opleveren. Kijk naar goedkopere alternatieven. Stuur bij waar nodig.

Speel ook in op de populariteit van commerciële hypes. En maak content die hierop aansluit. Veranderlijk periodes voor je organisatie worden dan meer voorspelbaar.

Image
Commerciële fenomenen zoals de solden, het autosalon en Valentijnsdag kennen de laatste 5 jaar een toename in populariteit.

Image

Kijk naar het campagnerapport met de veilinginzichten. Wat doet de concurrentie? Pas dan je biedstrategie aan.

Monitoren en optimaliseren. Dat is in deze weinig voorspelbare periode extra belangrijk. Volg je online campagnes op en maak de nodige aanpassingen. Wat je uiteindelijk wil bereiken: een dalende kost per conversie en een toename in het aantal kliks.

Image

Dat is wat ik alvast heb geleerd met duaal digitaal.

Laurence