Hoe communiceren Verschillende kleuren van Insights Discovery met elkaar?

Welke kleur ben jij?

De feestdagen staan weer voor de deur. De meest gezellige tijd van het jaar. In die tijd van feestjes, eten en drinken, blijft toch die me-time ook belangrijk. Zelfreflectie en -kennis zijn niet te onderschatten waarden, die je makkelijk kan achterhalen. Dat hebben we gemerkt tijdens een les van Veronica Wuyts. Zij leerden ons de Insights kleuren kennen tijdens een sessie over persoonlijke vaardigheden.

De wa?? Awel, dat zijn kleuren die verschillende persoonlijkheidsvoorkeuren en gedragstijlen vertegenwoordigen. Het doel hiervan is om individuen en teams te helpen hun zelfbewustzijn te vergroten, hun communicatie te verbeteren en effectiever samen te werken. Het model bestaat uit 4 kleuren; rood, groen, geel en blauw. Maar welke kleur heeft nu welke gedragingen? Dat leggen we graag uit aan de hand van vier profielen:

Sara- studente Duaal Digitaal x EHSAL Management School

GEEL

Hiiii! Ik ben Sara en mijn meest dominante kleur is geel. Dat wilt dus zeggen dat ik een extravert persoon ben die de harmonie in een groep belangrijk vindt. En dat is zo hoor! Ze zeggen vaak 'Met de gele, daarmee kunde naar den oorlog!' Ik weet nu ni of ik da zou willen ma you get the saying hè!

Ik ben dus een enthousiast persoon vind ik zelf en het frustreert mij echt als ik een idee waanzinnig goed vind, maar mensen niet mee op mijn enthousiasme springen. Of nog erger mensen waarbij ik het gewoon niet van hun gezicht kan aflezen. 

Ik krijg energie van samen te zijn met vriendinnen of op het werk samen aan een project te werken, want teamwork makes the dream work ;).

Soms kan ik wel echt chaotisch zijn. Op een slechte dag zie ik dan echt door het bos de bomen niet meer. Wat mij dan heel erg helpt is om open en flexibel met me te zijn. Ik heb die sociale drive nodig om door te gaan. 

BLAUW

Hey, Mijn naam is Olivia en ik heb als meest dominante kleur blauw. Ik ben dus introverter van aard en werk vooral taakgericht. 

Als er geen organisatie of doel is, kan ik gefrustreerd raken. Je zal mij ook nooit de regels zien overtreden, die zijn er voor een reden hè. 

Ik kan mij dus het best concentreren in een rustige omgeving. Een agenda waarin alles gepland staat is voor mij een must. Ik maak dus ook van alles lijstjes en een planning om een overzicht te houden. Dat vind ik enorm belangrijk. Een goede dag zijn er bij mij dan uiteraard ook gestructureerd uit. Als ik in de ochtend exact weet hoe mijn dag gaat verlopen, dan stap ik met een goed been uit bed. 

Als ik een slechte dag heb kruip ik in mijn schulp. Ik hou er dan niet van dat mensen mijn persoonlijke ruimte indringen. Het is dan belangrijk dat ik van mijn omgeving emotionele ondersteuning krijg en vraag om feedback. 

Olivia- studente Duaal Digitaal x EHSAL Management School
Coraline- studente Duaal Digitaal x EHSAL Management School

ROOD

Hallo, ik ben Coraline en mijn dominante kleur is rood. Dat betekent dus extravert en taakgericht.

Wat mij frustreert? Simpel. Als ik iets uitleg en mensen snappen het niet van de eerste keer. Voor mij is dat heel duidelijk, ik vind het soms moeilijk te begrijpen waarom anderen dit niet snappen. 

Waar ik energie uit haal is samen zijn met vrienden en een grote taak afronden. Dan heb ik het gevoel dat ik aan het presteren ben. Daarom fleurt mijn dag ook op als ik goede feedback heb gekregen. 

Ik begin stress te krijgen als ik de controle verlies over zaken óf wanneer er maar geen beslissing valt. Hoe kunnen andere kleuren mij hierin bijstaan? Neem een beslissing of zorg voor een timeout.

GROEN

Dag allemaal! ik ben Karen, aangenaam ;). Ik ben voornamelijk een groen persoon. Ik heb dus heel erg gericht op de harmonie binnen een groep en ben ook een introverter persoon. Ik heb namelijk veel liever één-op-één gesprekken dan een overleg in een grote groep. Om maar een voorbeeld voor jullie te schetsen.

Wat mij vooral frustreert is als mensen niet luisteren naar elkaar in groep. Ik vind daar iedereen moet behandelt worden met respect en er altijd ruimte is voor een persoonlijke aanpak. Ook tijdsdruk is iets wat mij stress geeft.

Ik neem dingen vaak heel persoonlijk op, ook al zijn ze zo niet bedoeld. Op een slechte dag ben ik dan lichtgeraakt. Hierdoor zal ik veel meer teruggetrokken zijn. Het is daarom belangrijk voor mij dat mijn omgeving begrip toont en een persoonlijke benadering naar mij hanteert. Een open communicatie is daarbij essentieel. Enkel op die manier weten we beide hoe we elkaar voelen. 

Karen- studente Duaal Digitaal x EHSAL Management School

Ziezo, nu kunnen jullie je toch al iets meer voorstellen bij de representatie van de vier kleuren. Het is wel belangrijk om weten dat een persoon niet maar 1 kleur heeft. We hebben allemaal alle vier de kleuren in onze persoonlijkheid. De ene is alleen wat prominenter aanwezig dan de andere. Alle vier de kleuren zijn nodig in eender welke context, elke kleur heeft zijn kwaliteiten. Op die manier vullen ze elkaar aan.