Wiegwijs: een organisatie met maatschappelijke impact

Voeg afbeelding met dit formaat toe

Wie is Wiegwijs?


Vanuit onze missie: "Veerkrachtige ouders, veerkrachtige kinderen" geeft Wiegwijs vzw preventieve ondersteuning aan ouders van jonge kinderen op vlak van gezondheid, zorg en opvoeding.

Samen met onze 3700 vrijwilligers en partners zorgen we voor een toegankelijke en betrokken aanpak..
In Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest organiseert Wiegwijs vzw 215 consultatiebureaus. Hier worden jonge kinderen tot 3 jaar opgevolgd in hun ontwikkeling en gevaccineerd (ism Kind en Gezin).

Daarnaast zijn er ook 5 inloopteamwerkingen. Zij begeleiden kwetsbare gezinnen in hun ouderschap via groepswerkingen en individuele ondersteuning. Er wordt materiële ondersteuning zoals een ruilboetiek, pamperbank of een uitleendienst voor babymateriaal.


Image

Wat kan jij er leren?


 • Marketing Planning & Creatie

  We rekenen op jouw scherpte voor acties op het juiste moment naar de verschillende doelgroepen (vrijwilligers, medewerkers, ouders, partners, overheid,...). Bij Wiegwijs gaan we voor die extra mijl. Je werkt mee aan een zichtbare strategie van ons maatschappelijk belang. Hierdoor wegen wij op het beleid.

 • Online Adverteren

  Alles wat je over online adverteren leert, kan je bij ons inzetten om wervingscampagnes op poten te zetten om bv nieuwe vrijwilligers aan te trekken.

 • Customer Experience Strategie

  Als dienstverlenende organisatie die afhankelijk is van de inzet van duizenden vrijwilligers is het voor ons extra belangrijk om een goede klantervaringen en tevredenheid te creƫren voor deze specifieke doelgroep. Daarnaast zijn ook ouders, gezinnen, de overheid en onze medewerkers belangrijke actoren.

 • SEO

  SEO is voor ons nog onontgonnen terrein maar we geven jou de ruimte om hiermee aan de slag te gaan.

 • Analyse, Evaluatie en Continue Verbetering

  Bij Wiegwijs, een non-profit organisatie, knutselen we nog aan het hoe en waarom van de digitale tools. We blijven zoeken en vinden het graag met jou. We werken procesgericht en er is ruimte voor experiment.

 • Email Marketing

  Je inspireert ons over de content van de nieuwsbrieven en optimaliseert onze e-mail strategie.

Wie zoekt Wiegwijs?


Bij Wiegwijs kom je terecht in een organisatie met een hoge maatschappelijke impact en een grote variatie aan projecten en uitdagingen.

Wiegwijs heeft nog heel wat digitale groeimarge en we geven jou graag ‘the front seat’ in ons proces. Zo krijg jij veel leerkansen en experimenteerruimte en leren wij graag met je mee.

Bij Wiegwijs staan we voor veerkracht en wij geloven in de kracht van mensen. Het is voor ons belangrijk dat je een open geest hebt voor de superdiversiteit in onze samenleving.


Vragen?

Stel ze aan Karen Wertelaers, mentor bij Wiegwijs


Karen Wertelaers


Marlise Beckers


Concreet

Gezocht aantal studenten: 1

Aantal plaatsen vrij: volzet

Prins-Bisschopssingel 75, 3500 Hasselt

Gebouw Aeropolis, Haachtsesteenweg 579, 1031 Schaarbeek

Zorg - Sociale sector

Deel deze pagina